Malzemeler:
Şuale krem
hamuru:
100gr yağ - 125 gr un - 10 gr şeker - 4 yumurta - 1 su
bardağı su – 1 çimdik tuz – 1 paket vanilya
Pasta kreması:
2 yumurta + 3
kaşık un + 2 bardak süt + vanilya + limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Şuale
krem hamuru:
1-
tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız.
2-
su kaynayınca 125 gr unu koyup süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika
pişirin.
3- soğumaya bırakın.
4- ılınınca 4 yumurta kırıp, vanilya, limon kabuğu rendesi koyup elle sıka sıka
yoğurun.
5-
yağlanmış tepsiye ya ucuna huni takılmış torbadan ya da kaşıkla koni şeklinde
küçük küçük sıkın, aralıklı yerleştirin.
6-orta ısıda önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kuruduktan
sonra fırından alın.
Pasta kreması:
1-
tencerede yumurta ve şekeri karıştırın.
2-sütü
yavaş yavaş ilave ederek eziniz, kısık ateşte karıştırmaya devam ediniz.
3- un çorbası kıvamında ateşten alarak vanilya, limon kabuğu ilave ediliniz.
4- soğuturken ara ara karıştırın.
Soğuyan pastaların arasını yandan açarak kremayla
doldurunuz ve servis tabağına yerleştiriniz.
1 paket “Çikolata Sos”u üzerindeki tarife göre hazırlayıp,
içine 7-8 adet bitter madlen çikolata pişirilirken ilave edilir. Servisten 1-2
saat önce hazırlanarak servis tabağında pastaların üstüne dökülür. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder