20 Kasım 2012 Salı

Profiterol


Malzemeler:

Şuale krem hamuru:

100gr yağ - 125 gr un - 10 gr şeker - 4 yumurta - 1 su bardağı su – 1 çimdik tuz – 1 paket vanilya

Pasta kreması:

 2 yumurta + 3 kaşık un + 2 bardak süt + vanilya + limon kabuğu rendesi

Yapılışı: 

  Şuale krem hamuru:    

              1- tencereye suyu, şekeri, tuzu, yağı koyup kaynatınız.
               2- su kaynayınca 125 gr unu koyup süratle karıştırarak ateşi kısıp 10 dakika pişirin.
               3- soğumaya bırakın.
               4- ılınınca 4 yumurta kırıp, vanilya, limon kabuğu rendesi koyup elle sıka sıka yoğurun.
               5- yağlanmış tepsiye ya ucuna huni takılmış torbadan ya da kaşıkla koni şeklinde küçük küçük sıkın, aralıklı yerleştirin.
                6-orta ısıda önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kuruduktan sonra fırından alın.

Pasta kreması:

                   1- tencerede yumurta ve şekeri karıştırın.
                   2-sütü yavaş yavaş ilave ederek eziniz, kısık ateşte karıştırmaya devam ediniz.
                   3- un çorbası kıvamında ateşten alarak vanilya, limon kabuğu ilave ediliniz.
                   4- soğuturken ara ara karıştırın.
 
Soğuyan pastaların arasını yandan açarak kremayla doldurunuz ve servis tabağına yerleştiriniz.
1 paket “Çikolata Sos”u üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içine 7-8 adet bitter madlen çikolata pişirilirken ilave edilir. Servisten 1-2 saat önce hazırlanarak servis tabağında pastaların üstüne dökülür. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder