Malzemeler:
2 su bardağı Süt
2 su bardağı Un
2 Yumurta
4 yemek kasığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Bütün malzemeler iyice karıştırılır. Krep hamurunun pütürsüz ve kek hamurundan daha akışkan olması gerekmektedir. Ağzı kapatılıp 1-2 saat dolapta bekletilir.
Teflon tavanızı iyice ısıtın, içine yarım yemek kaşığı
sıvıyağ koyup her tarafına yayılmasını sağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp
tavaya boşaltın ve tavayı oynatarak hamurun tavanın kenarlarına kadar akmasını
sağlayın. Bir tarafı pişen hamuru spatula ile çevirip diğer tarafını da
pişirin. ( Çevirmekte zorlanıyorsanız düz bir tabak veya tencere kapağı da
kullanabilirsiniz)
Bütün hamur bitinceye kadar bu işleme devam edin.
-
Ben içine bol
domates ve biberle kavrulmuş kıyma koyup sardım. Misafirlerim geldiğinde de üzerine
rendelenmiş peynir koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında peynirler
eriyinceye kadar ısıttım.
-
İsterseniz içine
peynir – maydanoz karışımı veya beşamelli ıspanakta koyup sarabilirsiniz.
-
İçine nutella – muz
veya nutella – çilek doldurarak tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder