2 Mart 2013 Cumartesi

Krep



Malzemeler: 

2 su bardağı Süt
2 su bardağı Un
2 Yumurta
4 yemek kasığı zeytinyağı
tuz

 
Yapılışı:

Bütün malzemeler iyice karıştırılır. Krep hamurunun pütürsüz ve kek hamurundan daha akışkan olması gerekmektedir. Ağzı kapatılıp 1-2 saat dolapta bekletilir.
Teflon tavanızı iyice ısıtın, içine yarım yemek kaşığı sıvıyağ koyup her tarafına yayılmasını sağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya boşaltın ve tavayı oynatarak hamurun tavanın kenarlarına kadar akmasını sağlayın. Bir tarafı pişen hamuru spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. ( Çevirmekte zorlanıyorsanız düz bir tabak veya tencere kapağı da kullanabilirsiniz)
Bütün hamur bitinceye kadar bu işleme devam edin.

-       Ben içine bol domates ve biberle kavrulmuş kıyma koyup sardım.  Misafirlerim geldiğinde de üzerine rendelenmiş peynir koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar ısıttım.
-       İsterseniz içine peynir – maydanoz karışımı veya beşamelli ıspanakta koyup sarabilirsiniz.
-       İçine nutella – muz veya nutella – çilek doldurarak tatlı olarak da servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder