Angela Merkel’in biyografisini tartıştığımız Aralık
toplantısında Yüksel’inde doğum gününü kutladık. Tarifini Pınar Algül’den
aldığım muzlu çikolatalı bu pasta gerçekten çok lezzetli oldu. Yüksel’e de yeniden
sağlıklı, mutlu yıllar dileriz, tabii hep birlikte.
Malzemeler:
-100 ml. ayçiçek yağı
-175 gr. toz şeker
-175 gr. un
-30 gr. kakao
-200 gr. sütlü çikolata
-3 yumurta
- 50 ml. süt
- 2 adet olgun muz
-50 ml. süt
-100 ml. krema
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Yapılışı:
-Çikolatanın yarısını ince ince kıyın. Un, kakao,
kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın.
-2 yumurta beyazını iyice karıştırıp kar haline getirin.
-2 yumurtanın sarısı ve bir yumurtayı şeker ile birlikte
mikserde çırpın, yağ ve sütü ekleyin. Kuru malzemeleri ve iyice ezilmiş muzları
ekleyip düşük hızda karıştırın.
- Kar haline getirilmiş yumurta beyazlarını karışıma
katıp hafifçe karıştırın.
- 20 cm.lik kelepçeli bir kalıbı yağlayıp karışımı içine
dökün.
- 160 derecede 50 dakika kadar pişirin.
-Kek piştikten sonra bir saat dinlensin.
- Kalan 100gr. çikolatayı 100 gr. krema içinde eritip
kekin üzerine sürün ve muz dilimleri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder