25 Aralık 2014 Perşembe

Muzlu Islak Kek


Angela Merkel’in biyografisini tartıştığımız Aralık toplantısında Yüksel’inde doğum gününü kutladık. Tarifini Pınar Algül’den aldığım muzlu çikolatalı bu pasta gerçekten çok lezzetli oldu. Yüksel’e de yeniden sağlıklı, mutlu yıllar dileriz, tabii hep birlikte.

Malzemeler:

-100 ml. ayçiçek yağı
-175 gr. toz şeker
-175 gr. un
-30 gr. kakao
-200 gr. sütlü çikolata
-3 yumurta
- 50 ml. süt
- 2 adet olgun muz
-50 ml. süt
-100 ml. krema
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya 

Yapılışı:

-Çikolatanın yarısını ince ince kıyın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ile karıştırın.
-2 yumurta beyazını iyice karıştırıp kar haline getirin.
-2 yumurtanın sarısı ve bir yumurtayı şeker ile birlikte mikserde çırpın, yağ ve sütü ekleyin. Kuru malzemeleri ve iyice ezilmiş muzları ekleyip düşük hızda karıştırın.
- Kar haline getirilmiş yumurta beyazlarını karışıma katıp hafifçe karıştırın.
- 20 cm.lik kelepçeli bir kalıbı yağlayıp karışımı içine dökün.
- 160 derecede 50 dakika kadar pişirin.
-Kek piştikten sonra bir saat dinlensin.
- Kalan 100gr. çikolatayı 100 gr. krema içinde eritip kekin üzerine sürün ve muz dilimleri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder