23 Şubat 2015 Pazartesi

Demet'in Evinde


12 Ocak’ta Demet’in evinde toplanıp Kazuo İshiguro’nın “Beni Asla Bırakma” isimli romanını tartıştık. Yeni yılı kutladık, hediyeler verdik birbirimize ve Demet’in zevkli sofrasında çok güzel pastalar yedik. Puf Böreği, Sosisli Sandviç, Üzümlü Kurabiyeler, Elmalı Kurabiye ve tariflerini aşağıda bulacağınız fotoğraftaki “Çilekli Cheesecake” ve hemen arkasındaki “Armut ve Çikolatalı Kek”.


ÇİLEKLİ  CHEESECAKE

Hamur için:

300 gr. Yulaflı veya kepekli bisküvi
100 gr erimiş margarin
1 yumurta sarısı

Krema için:

4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolu mısır nişastası
1 yemek kaşığı dolu un
1 paket vanilya

Üstü:
2 su bardağı donmuş vişne veya çilek
1 paket vişne jölesi veya tart jölesi

Hazırlanışı:

Bisküvileri mutfak robotundan çekerek un haline getir. Yağı erit, yumurta sarısı ile çırp. Un halindeki bisküviye koy ve yoğur. Kelepçeli pasta kalıbının altına yay. Buzdolabına koy.

Krema için:
Yumurta sarılarını şeker ile çırp.
Üzerine nişasta, vanilya, unu ve sütü ekle. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişir.  Soğurken kabuklaşmaması için hafif karıştır. Bu soğuduktan sonra kalıbın içine döşe.
En son vişneleri döşe, üzerine jöleyi hazırla, koy. 1 gün evvelden buzdolabında beklet.


ARMUT VE ÇİKOLATALI KEK ( Rosa Chiara Vitola)

Malzemeler:

3 Armut
2 Yumurta
200gr Şeker
500ml Su
150 gr Tereyağı
100gr Un
80gr Badem
20 gr Kakao
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Üst süsleme için:
100gr Pudra Şekeri veya 250 gr Çikolata Sosu
500 gr Kayısı Marmeladı

Hazırlanışı:

80 gr şeker,500ml su ile kaynatılır. İçine dilimlenmiş, kabuğundan ayrılmamış armutlar atılır ve 15 dakika boyunca kaynatılır. Soğuması için bırakılır. Yağ ve 120gr şeker çırpılır. Yumurta, un, kabartma tozu ve en son badem eklenir ve çırpılmaya devam edilir. Yuvarlak fırın tabağı içerisine yağlı kâğıt serilir ve kakao içeren karışım fırın tabağına dökülür. Üzerine kakao içermeyen karışım eklenir ve armut parçaları şekerli sudan çıkarılarak en üst kısma dizilir.

Önceden ısıtılmış 180 C dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirilir. (Ancak ben 80 dakika pişirdim, fırınınıza göre ayarlayın, bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz). Fırından çıkarıldıktan sonra üst kısma marmelat sürülür. Soğuduktan sonra arzu edilirse pudra şekeri veya çikolata sosla süslenir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder