21 Mayıs 2017 Pazar

Pancar Salatası




Nisan ayında Sekiz Kitap Kulübü Albert Camus’un “Yabancı” romanını tartışmak için Beyza’da toplandık. Beyza’nın şık sofrası, detaylara gösterdiği özen, mükemmeliyetçiliği romanın kahramanı Möyö Meursault’ın vurdumduymaz kişiliği ile tam bir tezat teşkil ediyordu.
Fotoğraftaki şık sofrada sunulan her yemek birbirinden lezizdi. Pancar Salatası ise hepimiz için yeni bir lezzet oldu.

Malzemeler:

4 adet orta büyüklükte Pancar
1 adet ekşi Elma (tercihen ithal elma)
Zeytinyağı
1 adet Limon

Yapılışı:


Pancarların  ve elmanın kabukları soyulur. Yıkanır ve en ince rende ile rendelenir (ben robotla yaptım). Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ilave edilir. Biraz bekletilerek  servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder