Malzemeler:
2kg erik
1 şişe votka
1 çaybardağı tozşeker
Yapılışı:
Erikleri yıkayıp
kurulayın, çekirdeklerini çıkarıp 4’e bölün ve büyükçe bir kavanoza doldurun. 1
çay bardağı şekeri eriklerin üstüne döküp, kavanozun kapağını iyice kapatın. Kavanozu
çalkalayıp bırakın. 2 veya 3 gün boyunca ara ara çalkalayarak şekerle eriklerin
karışmasını ve sulanmasını sağlayın. Daha sonra kapağını açıp, 1 şişe votkayı boşaltın
kavanoza.
Kapağı tekrar sıkıca
kapatıp, ışık veya güneş görmeyen bir yerde 1 ay bekletin. Sonra kavanozun kapağını
açın, tadına bakın. İstediğiniz lezzete göre, üzerine daha fazla votka, su veya
şekeri ilave edebilirsiniz. Oda sıcaklığında veya buzla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder