10 Aralık 2018 Pazartesi

Anjelik Erikli Tart




Malzemeler:

2 yumurta
125 gr Tereyağı yada margarin, oda sıcaklığında yumuşamış
5-6 çorba kaşığı Toz Şeker
2.5-3 bardak Un (2 bardak koyduktan sonra azar azar ilave edebilirsiniz)
1 paket Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 kilo Anjelik Erik

Yapılışı:
Önce yumuşamış yağ ile şekeri iyice mıncıklayın.
İçine yumurtaları ekleyin ( ele ince eldiven takıp hepsini elle yapabilirsiniz)
Sonra da un ve diğer malzemeleri ilave edip kulak memesi dedikleri kıvamda bir hamur haline getirin.
Hamuru ikiye ayırıp birini yağlanmış fırın kabı boyutlarında açarak içine yayın. Büyük boy kare (veya dikdörtgen) borcam kullanabilirsiniz.
Erikleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Hamurun yarısını yaydıktan sonra erikleri kubbe gibi kapalı olarak tepeleri yukarı gelecek şekilde dizin.
Üzerlerine her birinin tepesine yarım çay kaşığı kadar toz şeker koyun ve hepsinin üzerine rastgele elinizle azıcık un serpin.
İkinci hamuru pişirme kağıdı üzerinde aynı ebatları tutturmaya çalışarak açın.
Ve kağıtla birlikte kaldırıp ters çevirerek eriklerin üzerine kapatın. Hamur eriklerin üstüne kapanınca kubbeli şık bir görüntüsü oluyor.
Önceden ısıttığınız 170-180 derece fırında kek gibi pişirin. Üzeri hafif kızaracak
İsterseniz ılınınca hafif pudra şeker serpin. Hafif ılıkken kaymaklı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Not: Mevsiminde Mürdüm Eriği ile de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder