10 Haziran 2024 Pazartesi

Zeytinyağlı Vişneli Pancar


 

Malzemeler:

4 orta boy Pancar

1 büyük Soğan

½ kilo donmuş Vişne

2 adet Sarımsak

Taze Zencefil

Süzme Yoğort

Krema

 

Yapılışı:

Pancarları soyun, varsa mandolin ile yoksa bıçakla ince ince dilimleyin.Üzerine büyükçe bir soğanı ay gibi doğrayın. Minik bir parça taze zencefil ve 2 tane sarımsak koyun. Üzerine donmuş vişneyi boşaltın. Tuz, karabiber ve bir küp şeker koyduktan sonra yarım çay bardağı su döküp kapağını kapatın.

Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp 25 – 30 dakika pişirin.

Servis yapmadan önce üzerine ekşi krema koyarsanız daha lezzetli oluyor. Ekşi kremayı hazırlamak için 4-5 yemek kaşığı süzme yoğordu yarım paket krema ile iyice çırpmanız gerek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder