Malzemeler:
4 orta boy Pancar
1 büyük Soğan
½ kilo donmuş Vişne
2 adet Sarımsak
Taze Zencefil
Süzme Yoğort
Krema
Yapılışı:
Pancarları soyun, varsa mandolin ile yoksa bıçakla
ince ince dilimleyin.Üzerine büyükçe bir soğanı ay gibi doğrayın. Minik bir
parça taze zencefil ve 2 tane sarımsak koyun. Üzerine donmuş vişneyi boşaltın. Tuz,
karabiber ve bir küp şeker koyduktan sonra yarım çay bardağı su döküp kapağını
kapatın.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp 25 – 30
dakika pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine ekşi krema koyarsanız
daha lezzetli oluyor. Ekşi kremayı hazırlamak için 4-5 yemek kaşığı süzme
yoğordu yarım paket krema ile iyice çırpmanız gerek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder