Bir demet Semizotunu temizleyip, iyice yıkayıp
kuruttuktan sonra bir salata kasesine koyun. Üzerine 8-10 dal taze Nane
doğrayın. 7-8 tane Can Eriği de ince ince doğrayıp salataya karıştırın. Yarım
yeşil elmayı da küp küp doğrayıp ilave edin. Bir tavada hafifçe çevirdiğiniz
cevizler soğuyunca üzerine iri parçalar halinde kırarak koyun.
4-5 kaşık süzme yoğordun içine iki tane sarımsak ve
bir limonun kabuğunu rendeleyin. Biraz tuz koyarak karıştırın.
Servis tabağınızın altına bu yoğordu koyup üzerine semizotu
salatasını yerleştirin. Üzerine zeytinyağ ve balzamik sirke gezdirin. Servis
sırasında altındaki yoğort sürpriz olacaktır. JJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder