21 Ocak 2011 Cuma

Soğanlı Tuzlu Tart


Posted by Picasa

5 Ocak günü Ufuk'un evindeki "8ekiz Kitap Kulübü" toplantısında yiyip tadına doyamadığımız "Soğanlı Tart" tarifi Yüksel'in fotoğrafı eşliğinde.


Hamuru:

1 su bardağı süt+yoğurt karışımı
1 yumurta ( beyazını hamurun Içine, sarısını ise yüzüne kullanın)
1/2 su bardağı sıvı yağ+1 parmak margarin
1/2 çay kaşığı karbonat (üzerine 1 tatlı kaşığı limon sıkın)
Bir tutam tuz
Yumuşak bir hamur yapacak kadar un
Biraz çörekotu

İçi:

5-6 adet kuru soğan: salata soğanı gibi yarım halka şeklinde doğranmış.
8-10 adet çarliston biber: ince yarım halkalar halinde doğranmış.
2 domates :kabukları soyulup ufak doğranmış.
Biraz tuz
Biraz kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket dil peyniri

Genişçe bir Teflon tavada, doğranmış soğanları sıvıyağla birlikte orta derece ateşte çevirin. Renginin değişmesine izin vermeden ve sulanmadan az-orta derecede pişirin. Çarliston biberleri de ekleyerek ateşte çevirin, en son domatesleri ekleyin. Tuz ve kekik serpin; isteğe göre biraz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Tart hamurunu hazırlayana kadar biraz soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerinin tümünü elle karıştırın ve yumuşakça bir hamur elde edin. Streç filmle sarın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra hamurun yarısını hafif unlanmış bir düzlemde oklavayla açın; yuvarlak bir tart kalıbına kenarları 3-4 cm tabanından yukarı çıkacak şekilde yerleştirin. Daha sonra hazırlanan içi yerleştirin ve üzerine ince dilinmiş dil peynirlerini döşeyin. Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açın, harcın üstüne yerleştirin, alttaki hamurun yukarı çıkan bölümleriyle üst parçayı elinizle kapatarak birleştirin. Tartın üzerine yumurta sarısını bir fırçayla sürün ve biraz çörek otu serpin. 150-170 derece fırında 30-40 dakika civarında pişirin ve sıcak servis edin. UFUK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder