Malzemeler
1 su bardağı Pancar Turşusu
1 su bardağı Pancar suyu
1 su bardağı İnce Bulgur
Yarım demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
15-20 adet ceviz
zeytinyağı
1 su bardağı Pancar Turşusu
1 su bardağı Pancar suyu
1 su bardağı İnce Bulgur
Yarım demet maydanoz
5-6 adet taze soğan
15-20 adet ceviz
zeytinyağı
Hazırlanışı
Pancar suyu ısıtılır ince bulgurun üstüne dökülerek, bulgurun şişmesi beklenir. Bulgur pancarın rengini alarak şişer. Pancar turşuları rondoda küçük küçük parçalanır. Maydanoz ve taze soğan ince ince doğranarak pancar turşusu ile beraber bulgurun içine karıştırılırlar.
Daha sonra cevizler küçük parçalara bölünerek içine karıştırılır. Üzerine aldığı kadar zeytinyağı ilave edilerek yemeğe hazır olur. Bulgurun pancardan aldığı renkle ve aradaki yeşilliklerle sofranızda hem göze hem damağa lezzet katar. Afiyet olsun. IŞIL
Pancar suyu ısıtılır ince bulgurun üstüne dökülerek, bulgurun şişmesi beklenir. Bulgur pancarın rengini alarak şişer. Pancar turşuları rondoda küçük küçük parçalanır. Maydanoz ve taze soğan ince ince doğranarak pancar turşusu ile beraber bulgurun içine karıştırılırlar.
Daha sonra cevizler küçük parçalara bölünerek içine karıştırılır. Üzerine aldığı kadar zeytinyağı ilave edilerek yemeğe hazır olur. Bulgurun pancardan aldığı renkle ve aradaki yeşilliklerle sofranızda hem göze hem damağa lezzet katar. Afiyet olsun. IŞIL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder