1 Nisan 2012 Pazar

Merengli Muhallebili Ayva


Malzemeler:
 

-4 Ayva
-1 Su B. Toz Şeker
-1 Tatlı Kaşığı Karanfil


Muhallebisi için;


-1 lt. Süt
-1 Su B.Toz şeker
-1 Paket Damla Sakızı
-1 Yumurta Sarısı
-1 Çorba Kaşığı Un
-1 Çorba Kaşığı Nişasta
-1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu


Merengi için;


-2 Yumurta  Akı
-1 Çay B. Toz Şeker



Hazırlanışı:

 Ayvaların kabuklarını soyunuz. Kararmaması için derin bir kaba su koyarak ayvaları içine alın. İçini temizleyip, küp küp doğrayın. Ayvaları yayvan bir tencereye alın, üzerini geçmeyecek kadar su koyun. Karanfilleri ilave edin. Kapağını kapayarak ayvaları kaynatın, kaynayınca şekeri ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam ederek, karemelize olacak şekilde suyunu iyice çektirin. 

Muhallebisi için; sütü tencereye boşaltın. Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba mereng için ayırın, bir tanesinin sarısını  muhallebiye koyun. Şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Göz göz olup kaynayınca altını kapatın.

Ayva suyunu çekip pişince cam fırın kabına alın, pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine dökerek soğumaya bırakın.

Merengi için; tencereye su koyarak üzerine  cam kap oturtun. İçine yumurta akları ve şekeri koyun. Çırpma teliyle şekeri eriyene kadar çırpın. Şekeri eriyince benmariden alıp, mikserin en yüksek hızında sertleşene dek 5 dakika çırpın.

Hazırlanan merengi tatlının üzerine istediğiniz şekli vererek sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında merengin rengi hafif koyulaşana dek pişirin.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder