Malzemeler:
-4 Ayva
-1 Su B. Toz Şeker
-1 Tatlı Kaşığı Karanfil
Muhallebisi için;
-1 lt. Süt
-1 Su B.Toz şeker
-1 Paket Damla Sakızı
-1 Yumurta Sarısı
-1 Çorba Kaşığı Un
-1 Çorba Kaşığı Nişasta
-1 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
-2 Yumurta Akı
-1 Çay B. Toz Şeker
Hazırlanışı:
Muhallebisi için; sütü tencereye boşaltın. Yumurtaların aklarını ayrı bir kaba mereng için ayırın, bir tanesinin sarısını muhallebiye koyun. Şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ve damla sakızını ilave ederek çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Göz göz olup kaynayınca altını kapatın.
Ayva suyunu çekip pişince cam fırın kabına alın, pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Merengi için; tencereye su koyarak üzerine cam kap oturtun. İçine yumurta akları ve şekeri koyun. Çırpma teliyle şekeri eriyene kadar çırpın. Şekeri eriyince benmariden alıp, mikserin en yüksek hızında sertleşene dek 5 dakika çırpın.
Hazırlanan merengi tatlının üzerine istediğiniz şekli vererek sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında merengin rengi hafif koyulaşana dek pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder