Malzemeler:
100 gr. Somon füme
3-4 büyük dilim çavdar ekmeği
Kanepelerin üstüne sürmek için tereyağı
Süslemek için dereotu
Avokadolu sos için malzemeler:
½ büyük olgun avokado (küçükse 1 avokado
olabilir)
¼ su bardağı “La Vache Qui Rit” krem peynir
2 çay kaşığı doğranmış dereotu
1 küçük domates veya 1 adet közlenmiş biber
¼ çay kaşığı karabiber
Yapılış:
Avokadoyu çatalla iyice ezdikten sonra peynir
ve dereotu ve karabiber ile iyice karıştırın. Çavdar ekmeklerini küçük kanepe
şeklinde doğrayıp üzerlerine hafif tereyağı sürün. Somon dilimlerini kanepenin
üzerini kapsayacak şekilde koyun. Üzerine yapmış olduğunuz avokado sosu sıkın.
En üstüne bir küçük dereotu koyarak süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder