Malzemeler:
1 bardak kakao+ kek kapına serpmek için 3
çorba kaşığı kakao
1 ½ bardak hazır kahve ile hazırlanmış kahve
½ bardak viski
250 gr tereyağı, 3cm’lik parçalara bölünmüş
2 bardak şeker
2 bardak un
1 ¼ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay
kaşığı tuz
2 büyükçe yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri
İstenirse üzerine koymak için hafif çırpılmış
krema
Yapılışı:
Fırını 160 derecede ıstın.
Ortası delik pasta kabını yağlayıp üstüne
kakao serpip kakaonun her tarafına dağılmasını sağlayın.
Kahve, viski, tereyağı ve kakao’yu orta
hararette karıştırarak ve yağ eriyinceye kadar ısıtın. Ateşten alıp, şeker
ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Karışımı büyük bir kaba döküp, soğumaya bırakın.
Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Küçük bir kapta yumurta ve vanilyayı çırpın.
Bunu çukulata karışımına ilave edip, iyice karıştırın. Daha sonra un karışımını
ilave edin ve ince ve kabarcıklı bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Pişirme kabına döküp, 50-60 dakika kadar
pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak sokarak kontrol edin (bıçağın ıslak
çıkmaması lazım).
Piştikten sonra altına tel koyup dışarıda 2
saat süreyle soğumaya bırakın.
Daha sonra servis tabağına ters çevirip
pişirme kabından çıkarın. Üstüne pudra şekeri serpin.
Not: Bu kek en az 1 gün önceden yapıldığı takdirde daha lezzet kazanıyor. O
yüzden plastik folyo ile sarıp, serin bir yerde 1 gün bekletin. Servis yapmadan
önce oda sıcaklığına getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder