30 Ocak 2013 Çarşamba

Çikolatalı Viskili Kek


Malzemeler:
 

1 bardak kakao+ kek kapına serpmek için 3 çorba kaşığı kakao
1 ½ bardak hazır kahve ile hazırlanmış kahve
½ bardak viski
250 gr tereyağı, 3cm’lik parçalara bölünmüş
2 bardak şeker
2 bardak un
1 ¼ çay kaşığı kabartma tozu
½  çay kaşığı tuz
2 büyükçe yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Kekin üzerine serpmek için pudra şekeri
İstenirse üzerine koymak için hafif çırpılmış krema

 

Yapılışı:

 
Fırını 160 derecede ıstın.
Ortası delik pasta kabını yağlayıp üstüne kakao serpip kakaonun her tarafına dağılmasını sağlayın.
Kahve, viski, tereyağı ve kakao’yu orta hararette karıştırarak ve yağ eriyinceye kadar ısıtın. Ateşten alıp, şeker ekleyip 1 dakika kadar çırpın. Karışımı büyük bir kaba döküp, soğumaya bırakın.
Başka bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
Küçük bir kapta yumurta ve vanilyayı çırpın. Bunu çukulata karışımına ilave edip, iyice karıştırın. Daha sonra un karışımını ilave edin ve ince ve kabarcıklı bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Pişirme kabına döküp, 50-60 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini bir bıçak sokarak kontrol edin (bıçağın ıslak çıkmaması lazım).

Piştikten sonra altına tel koyup dışarıda 2 saat süreyle soğumaya bırakın.
Daha sonra servis tabağına ters çevirip pişirme kabından çıkarın. Üstüne pudra şekeri serpin.

Not: Bu kek en az 1 gün önceden yapıldığı takdirde daha lezzet kazanıyor. O yüzden plastik folyo ile sarıp, serin bir yerde 1 gün bekletin. Servis yapmadan önce oda sıcaklığına getirin. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder