30 Mayıs 2013 Perşembe

Buğday Salatası


Malzemeler:

1/2 su bardağı aşurelik buğday
2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
4 çorba kaşığı  konserve mısır
2 adet salatalık turşusu
Çeyrek demet maydanoz, dereotu, taze soğan(tercihe göre miktarı arttırılır)
2,3 sap taze nane
Zeytinyağı
Limon suyu
Nar ekşisi
Tuz
 

Yapılışı:

Aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülerek ve üzerinden soğuk su gezdirilerek   bir kâseye alınır.  Közlenmiş biberler  şerit  halinde doğranır. Tüm yeşilliler ince ince kıyılır. Mısır, yeşil mercimek ve doğranmış  yeşillikler bir kapta  bir araya getirilir. Haşlanmış buğday ilave edilir. Zeytinyağı, limon ve nar ekşisi, tuz eklenip   iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder