28 Mayıs 2013 Salı

Üç Renkli Börek


Malzemeler:

4 adet yufka
15 dilim pastırma
2 adet havuç
1 demet ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı rendelenmiş peynir(taze kaşar)


Yapılışı: 

Tezgâha tepsinin büyüklüğünde  kesilmiş  fırın kâğıdı serilir. Kâğıdın üzerine 1 adet yufka serilir ve yufkanın her yerine yağ sürülür. Kenarlarından içe katlayarak dikdörtgen şekli verilir. Üzerine 1 ad yufka daha serilip yağlanarak aynı şekilde  kenarları katlanır. Yufkanın üzerine pastırma dilimleri dizilir. Üzerine 1 ad yufka serilip kenarları katlanarak rendelenmiş havuç yayılır. Çok az tuz serpilerek son yufka da serilir ve dikdörtgen şekline  getirilir. Ispanak yaprakları dizilir. Peynir ilave edilir. Böreğin altındaki fırın kâğıdı yardımıyla börek rulo olarak sarılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve orta ısılı fırında (170 derece)pişirilir. Pişince dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun.
 

Not: Ben tariften farklı olarak 1 çay bardağı  sıvı yağı her kat yufkanın üstüne sürdüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder