Malzemeler:
4 adet yufka
15 dilim pastırma
2 adet havuç
1 demet ıspanak
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 adet yumurta
sarısı
1 çay bardağı
rendelenmiş peynir(taze kaşar)
Yapılışı:
Tezgâha tepsinin
büyüklüğünde kesilmiş fırın kâğıdı serilir. Kâğıdın üzerine 1 adet
yufka serilir ve yufkanın her yerine yağ sürülür. Kenarlarından içe katlayarak
dikdörtgen şekli verilir. Üzerine 1 ad yufka daha serilip yağlanarak aynı
şekilde kenarları katlanır. Yufkanın üzerine pastırma dilimleri dizilir.
Üzerine 1 ad yufka serilip kenarları katlanarak rendelenmiş havuç yayılır. Çok
az tuz serpilerek son yufka da serilir ve dikdörtgen şekline getirilir.
Ispanak yaprakları dizilir. Peynir ilave edilir. Böreğin altındaki fırın kâğıdı
yardımıyla börek rulo olarak sarılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta
sarısı sürülür ve orta ısılı fırında (170 derece)pişirilir. Pişince dilimlenip
servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Ben tariften
farklı olarak 1 çay bardağı sıvı yağı her kat yufkanın üstüne
sürdüm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder