4 Mayıs 2014 Pazar

Çiğ Börek


Malzemeler: 

İç için;

1 kg. Orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenecek)
2 adet acı sivri biber ( ince kıyılacak)
1 adet domates ( soyularak ince kıyılacak, çekirdekli sulu kısmı alınmayacak)
Tuz, Karabiber 

Tüm malzemeleri derince bir kaba koyup karıştırın.
 

Hamur için;

1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ve su (hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar) 

 

Hazırlanışı: 

Hamur iyice yoğrulur ve dinlenmesi için bekletilir.
Hamuru 3 eşit yumağa ayırın. Oklava ile ayrılan hamur açılır. Hamur onar santimlik kareler şeklinde kesilir. Her bir karenin içine etini koyarak üzerine diğer yarısı kapatın, kenarlarını bastırarak yapıştırın.
Kızgın yağ içine atarak böreklerin her iki tarafını çevirerek kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder