Malzemeler:
İç için;
1 kg. Orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenecek)
2 adet acı sivri biber ( ince kıyılacak)
1 adet domates ( soyularak ince kıyılacak, çekirdekli
sulu kısmı alınmayacak)
Tuz, Karabiber
Tüm malzemeleri derince bir kaba koyup karıştırın.
Hamur için;
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ve su (hamur kulak memesi kıvamına gelene
kadar)
Hazırlanışı:
Hamur iyice yoğrulur ve dinlenmesi için bekletilir.
Hamuru 3 eşit yumağa ayırın. Oklava ile ayrılan hamur
açılır. Hamur onar santimlik kareler şeklinde kesilir. Her bir karenin içine
etini koyarak üzerine diğer yarısı kapatın, kenarlarını bastırarak yapıştırın.
Kızgın yağ içine atarak böreklerin her iki tarafını
çevirerek kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder