Malzemeler:
1 bardak pilavlık bulgur
1 adet Domates
(küp küp doğranacak)
5 sap Taze soğan ( ince kıyılacak)
Maydanoz (ince
kıyılacak)
Sivri acı biber(ince kıyılacak)
Ceviz ( iri iri kırılacak )
Zeytinyağı
Limon suyu
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hazırlanışı:
Bulgurun üstü kapanacak kadar sıcak su koyup, bulgurun
suyunu çekmesi için bekletin.
Bulgur suyunu çektiğinde içine taze soğan, maydanoz, sivri
biber, domates, tuz, karabiber, pul biber, ceviz, domates salçası, biber
salçası karıştırın. Aldığı kadar zeytinyağı ve limon suyu ile sosunu hazırlayıp
dökün, bekletin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder