4 Mayıs 2014 Pazar

Kısır


Malzemeler: 

1 bardak pilavlık bulgur
1 adet Domates  (küp küp doğranacak)
5 sap Taze soğan ( ince kıyılacak)
Maydanoz    (ince kıyılacak)
Sivri acı biber(ince kıyılacak)
Ceviz ( iri iri kırılacak )
Zeytinyağı
Limon suyu
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 yemek kaşığı Biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı:
 

Bulgurun üstü kapanacak kadar sıcak su koyup, bulgurun suyunu çekmesi için bekletin.
Bulgur suyunu çektiğinde içine taze soğan, maydanoz, sivri biber, domates, tuz, karabiber, pul biber, ceviz, domates salçası, biber salçası karıştırın. Aldığı kadar zeytinyağı ve limon suyu ile sosunu hazırlayıp dökün, bekletin. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder