4 Mayıs 2014 Pazar

Çilekli Pasta


18 Nisan sevgili Leyla’mızın doğum günü. Bu lezzetli pasta Müceldili ailesinin bir klasiği.

 

Malzemeler:

250 gr. Savoyer bisküvi
1 kg. Çilek
1/2 kg. Süt
1,5 yemek kaşığı Nişasta
1,5 yemek kaşığı Pirinç unu
1 limon rendesi
1 yumurta
150 gr. Kremşanti
150 gr. Şeker

 
Hazırlanışı:

Süt, nişasta, pirinç unu, limon rendesi ve toz şeker tencereye konup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilecek.
Pişirilen bu malzemelerin içine yumurta kırıp karıştırılacak.
Savoyerler süt ile ıslatılacak.
Savoyerlerin yarısı tabağa dizilecek ve üzerine hazırladığımız muhallebi karışımının yarısı dökülecek, çileklerin yarısı doğranarak muhallebinin üzerine dizilecek.
Kalan savoyerler dizilecek, üzerine muhallebinin kalan yarısı dökülecek ve buzdolabında bir kaç saat bekleterek üzerine hazırladığımız kremşanti sürülecek. Kalan çilekler pastanın en üstüne silme doldurulacak. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder