18 Nisan sevgili Leyla’mızın doğum günü. Bu lezzetli
pasta Müceldili ailesinin bir klasiği.
Malzemeler:
250 gr. Savoyer bisküvi
1 kg. Çilek
1/2 kg. Süt
1,5 yemek kaşığı Nişasta
1,5 yemek kaşığı Pirinç unu
1 limon rendesi
1 yumurta
150 gr. Kremşanti
150 gr. Şeker
Hazırlanışı:
Süt, nişasta, pirinç unu, limon rendesi ve toz şeker tencereye
konup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilecek.
Pişirilen bu malzemelerin içine yumurta kırıp
karıştırılacak.
Savoyerler süt ile ıslatılacak.
Savoyerlerin yarısı tabağa dizilecek ve üzerine
hazırladığımız muhallebi karışımının yarısı dökülecek, çileklerin yarısı doğranarak
muhallebinin üzerine dizilecek.
Kalan savoyerler dizilecek, üzerine muhallebinin kalan
yarısı dökülecek ve buzdolabında bir kaç saat bekleterek üzerine hazırladığımız
kremşanti sürülecek. Kalan çilekler pastanın en üstüne silme doldurulacak. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder