Malzemeler:
1 Lahananın
göbek kısmı
1 adet Yeşil Elma
rendesi (kabuğuyla)
3 yk. Yoğurt
1 yk. Mayonez
1 yk. Sarı Kuru
Üzüm
1 yk. Yaban Mersini
2 yk. Ceviz içi
2 yk. Zeytinyağ
1 çk. Tuz
Yapılışı:
Lahana mandolin
rende ile (veya el ile) ince ince doğranarak tuz ile ovulur, ardından sudan
geçirilerek süzülüp, sıkılır. Yoğurt, mayonez, zeytinyağı, tuz, sarı kuru üzüm,
elma rendesi, yaban mersini, ceviz içi lahanaya karıştırılır.
Salatanın üzeri
streç filmle kaplanarak iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis
edilir. Üzeri bol dereotu ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder