22 Mart 2020 Pazar

Ekşi Elmalı Beyaz Lahana Salatası






Malzemeler:

1 Lahananın göbek kısmı
1 adet Yeşil Elma rendesi (kabuğuyla)
3 yk. Yoğurt
1 yk. Mayonez
1 yk. Sarı Kuru Üzüm
1 yk. Yaban Mersini
2 yk. Ceviz içi
2 yk. Zeytinyağ
1 çk. Tuz

Yapılışı:

Lahana mandolin rende ile (veya el ile) ince ince doğranarak tuz ile ovulur, ardından sudan geçirilerek süzülüp, sıkılır. Yoğurt, mayonez, zeytinyağı, tuz, sarı kuru üzüm, elma rendesi, yaban mersini, ceviz içi lahanaya karıştırılır.
Salatanın üzeri streç filmle kaplanarak iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir. Üzeri bol dereotu ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder