Ufuk’un evinde yiyip tadını unutamadığımız “Erikli Tart” tarifi nihayet Blogumuzda.
Hamuru:
1 yumurta
125 gr tereyağı/sana-rama..eritmeden sert olarak doğranır.
Bir fiske tuz
1 paket vanilya
aldığı kadar un...sertçe bir hamur yapacak kadar..
Malzemeler çok yoğurmamaya çalışılarak elle karıştırılır ve un yavaş yavaş eklenerek toparlanır.
Sonra strech film ile sarılıp buzlukta 10-15 dakika bekletilir.
Daha sonra 32cm veya daha büyükçe bir tart kabına elle yerleştirilir. Kenarları yükseltilir. Çatal batırılarak homojen bir şekilde delinir. 150 derece fırında 10 dakika pişirilir.
İçi:
1kg mürdüm veya anjelik Erik, yıkanır ve elma dilim şeklinde doğranır. Tart hamurunun üstüne dış çeperden başlayarak, dairesel biçimde dizilir ve merkezde bitirilir. Bir kâsede, 1 yumurta, 1 dolu yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı toz şeker çatalla çırpılır ve üzerine dökülür. Tart tekrar fırına sokulur ve 30 ila 40 dakika arasında pişirilir. Hamurun alt kısmının da iyice pembeleşmiş olmasına özen gösterilmelidir ki, yumuşak değil gevrek bir "crust" elde edilsin.
Ilık veya soğuk, sade veya dondurma ya da krema ile servis edilir. UFUK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder