Malzemeler:
285 gr. Un
60 gr. Şeker
140 gr. Tereyağı (tavla zarı şeklinde ince ince kesilmiş)
125 ml. Tuzsuz Ayran
1/2 paket kabartma tozu
55 gr. Kuru Üzüm
1 Portakalın kabuğu, ince rendelenmiş
Yapılışı:
Büyük bir kâsede kuru malzemeleri karıştırın, tereyağını ekleyin, parmaklarınızla karıştırarak unlu karışıma yedirin, ayranı döküp karıştırın. Portakal rendesi ve üzümü ekleyin. Hamuru 2cm. yüksekliğinde açıp yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlamış ve unlamış tepsiye dizip üzerlerine fırçayla süt sürün. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin. NURİZER
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder