Malzemeler:
9 adet saçta kurutulmuş ev yufkası ( kuru yufka)400 gr kıyma,
3-4 adet soğan
tuz, karabiber
125gr margarin ve sıvı yağ, biraz tereyağı
Yapılışı:
Kıymayı kavurun, uzun ve kalın doğranmış soğanları, tuz karabiber ilave ederek çevirin.Sıvı yağla yağlanmış tepsiye yufkaları hafif ıslatarak 4 kat koyun. 2 sıra ara ile inceltilmiş margarin konmanız önerilir. Sonra kıymanın yarısı yayılır, bir adet yufka ve geri kalan kıyma konur. Diğer 5 adet yufka ıslatılarak arası hafif yağlanarak üst üste konur. Üzerine kalan margarin ve çok azda tereyağı konulması önerilir.220 derecede fırında kızartılır. Ilıkken kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder