12 Kasım 2011 Cumartesi

Elmalı Kek


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 ½ su bardağı un
1/2 su bardağı süt
60gram margarin
3 çay kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı vanilya
½ çay bardağı yaban mersini
½ çay bardağı ceviz
2 elma

Yapılışı:

-20cm. çapında kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır.
-Şekerle yumurtalar iyice çırpılır. Un, vanilya, kabartma tozu katılır. Sonra süt ve en sonunda eritilmiş margarin katılıp iyice çırpılır.
-Yabanmersini ve cevizler hafifçe unlanır ve hamura katılıp karıştırılır. Kalıba dökülür.
- Üzerine ince ince dilimlenmiş elmalar dizilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 – 40 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder