Malzemeler:
1 kg yeşil fasulye2 baş iri soğan
1küçük su bardağı pirinç
tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayın, 0,5 cm den ince doğrayın ( elde demet yaparak ) süzgece alın. Yarısını tencerenin altına koyun. Arasına yemeklik doğranmış soğanları, yıkanmış pirinci ve tuzunu koyun. Üzerine kalan fasulyeleri koyup kapağı kapatın. 5 dakika harlı ateşte pişirin. Tencereyi açıp iyice karıştırın, pirinçlerin uzamaya başladığını göreceksiniz. Sonra kapağı kapatın. Altını iyice kısın. 40 dakika civarında pişirin. Üzerine erimiş tereyağı isterseniz zeytinyağıyla karışık olabilir, gezdirin. Demlenmeye bırakın.
Not; pişerken su konulmaz. Ama fasulye ve pirinçte kupkuru olmamalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder