Malzemeler:
6 yumurta,
6 yemek kaşığı şeker,
250 gr çekilmiş badem,
1 paket vanilya,
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında),
150 gr. bitter çikolata.
Yapılışı:
6 yumurta akını bir tutam tuz ile katı kar haline gelene kadar çırpın! Katılaşınca 4 yemek kaşığı şeker+vanilya+çekilmiş bademleri ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın! Kelepçeli kalıba döşeyin,240 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin!
Ayrı bir yerde yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı şeker ile çırpın! Rengi beyazladığında tereyağını yedirin ve benmari de eritilmiş çikolatayı ekleyin, karıştırın! Fırından çıkarılan tabanın üzerine yayın! 200 derecede 10 dakika pişirin. Çıkartıp oda sıcaklığında soğutun ve servis yapın! Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder