5 Ocak 2012 Perşembe

Pogaça



Malzemeler:

Yarım bardak sıvı yağ
Yarım bardak eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde maya veya 1 paket kuru maya
Tuz ve şeker
Alabildiği kadar un



Yapılışı:


1-Mayayı yarım su bardağı sıcak su içinde eritin ve kabarmaya bırakın. Bir kabın içine yağ, tuz, yumurta, yoğurt, süt, tuz, şeker, maya ve unu koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru temiz bir bezle örtüp, kabarması için sıcak bir yerde bekletin.

2- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Hazırladığınız içi hamurların içine yerleştirin.

3- Poğaça şeklini verin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.


Poğaça içi alternatifleri.

1-      Közlenmiş patlıcan ve soğan, yeşilbiber ile kavrulmuş kıyma karışımı

2-      Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri soğanı pembeleştirip birlikte kavurup, içine kırmızı pul biber, karabiber, tuz koyup hazırlanan patates harcı

3-      Beyaz peynir ve maydanoz ile hazırlanan harç


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder