5 Ocak 2012 Perşembe

Elmalı Kurabiye


Malzemeler:

200 gr oda sıcaklığında margarin
3 su bardağı un (350gr)
2.5 yemek kaşığı yoğurt (100gr)
1 su bardağı pudra şekeri (125 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu


İç için:

1 kahve fincanı toz şeker (75 gr)
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz (100gr)
1 tatlı kaşığı tarçın (5gr)
2 adet küçük boy ekşi elma

Üstü için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

İç için:

Elmaları soyduktan sonra çekirdek kısmını çıkarıp rendeleyin. Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

Hamur için:

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsinizi yağlayın.

Kabartma tozunu ve unu tezgâha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyup kaşıkla iyice karıştırın.

Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamur elinizi bırakana kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elde top gibi yuvarlayın. Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin. Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun iki tarafını üst üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımlar üste gelecek şekilde 3 parmak aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin. 
Tepsiyi fırından çıkarın, soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

***Elmalı kurabiyelerin hamuruna istediğiniz şekli verebilirsiniz. Örneğin hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp, küçük üçgenlere böldükten sonra harcı baş tarafa koyup, rulo şeklinde sardıktan sonra pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder