Malzemeler:
-250 gr iç bakla
-1 diş sarımsak
-1 çay fincanı
zeytinyağı
-1 limon
-1/2 demet
dereotu
-bir avuç kapari
Yapılışı:
Baklayı yıkayıp,
akşamdan suda ıslat. Pişirileceği zaman süz. Bir tencereye süzülmüş baklaları
koy, üzerini kaplayacak şekilde su koyup, kısık ateşte pişir. Suyunu çeken bu
karışımı el mikseri ile püre haline getir ( biraz suluca olabilir, durunca
katılaşıyor). Biraz soğuyunca içine ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış dereotunu
ve zeytinyağının yarısını ve limonun yarısını koyup iyice karıştır. Yayvan bir kabın
içine fırça ile su sürdükten sonra bu püreyi içine dök. Dinlenip, katılaştıktan
sonra baklava biçiminde kes. Üstüne artan zeytinyağı ve limonu dök. Kaparileri
de baklava dilimlerinin köşelerine bastırarak koy.
Arzuya göre daha
fazla zeytinyağı, daha fazla limon ve bir çay kaşığı şeker de konulabilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder