16 Mart 2014 Pazar

Fava


Malzemeler:

 
-250 gr iç bakla
-1 diş sarımsak
-1 çay fincanı zeytinyağı
-1 limon
-1/2 demet dereotu
-bir avuç kapari 

Yapılışı: 

Baklayı yıkayıp, akşamdan suda ıslat. Pişirileceği zaman süz. Bir tencereye süzülmüş baklaları koy, üzerini kaplayacak şekilde su koyup, kısık ateşte pişir. Suyunu çeken bu karışımı el mikseri ile püre haline getir ( biraz suluca olabilir, durunca katılaşıyor). Biraz soğuyunca içine ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış dereotunu ve zeytinyağının yarısını ve limonun yarısını koyup iyice karıştır. Yayvan bir kabın içine fırça ile su sürdükten sonra bu püreyi içine dök. Dinlenip, katılaştıktan sonra baklava biçiminde kes. Üstüne artan zeytinyağı ve limonu dök. Kaparileri de baklava dilimlerinin köşelerine bastırarak koy.
Arzuya göre daha fazla zeytinyağı, daha fazla limon ve bir çay kaşığı şeker de konulabilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder