8 Mart 2014 Cumartesi

Siyah Havuçlu Esmer Pirinç Salatası


Malzemeler: 

-1 su bardağı esmer pirinç
-1 fincan beyaz baldo pirinç
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1/2 nar tanesi
-1 su bardağı şalgam suyu
-1 çay bardağı ince kıyılmış taze soğan
-1 çay bardağı küp doğranmış salatalık
-2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
-3 çorba kaşığı kıyılmış nane
-2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 

Sosu:

-1 çorba kaşığı zeytinyağı (arzulayan fazla koyabilir)
-1 limonun suyu
-nar ekşisi
-isteğe bağlı sarımsak, sirke  

Üstü:
2 adet siyah havuç ve bir tutam susam
 

Yapılışı:
 
Esmer pirinci bir saat ılık suda bırak, yıka ve süz. 2 kaşık zeytinyağında 2 dakika kavur.1 su bardağı şalgam suyu ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişir. Pirinçler kırmıza renge bürünüp, suyunu tamamen çekince ateşten al ve 10 dakika dinlendir. İçine bir fincan haşlanmış beyaz pirinci ve diğer tüm malzemeleri kat. 

Üstüne ilk önce sosu karıştırıp dök. Sonra iki siyah havucu soy. Uzun ve kalınca kibrit çöpleri gibi doğra ve zeytinyağında tavada hafifçe öldür. Bu havuçları salatanın üstüne koyup en üstüne susam serp ( susamı da bir parça yağsız kavurup koymak lezzet katacaktır).
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder