Malzemeler:
-1 su bardağı
esmer pirinç
-1 fincan beyaz
baldo pirinç
-2 çorba kaşığı
zeytinyağı
-1/2 nar tanesi
-1 su bardağı
şalgam suyu
-1 çay bardağı
ince kıyılmış taze soğan
-1 çay bardağı
küp doğranmış salatalık
-2 çorba kaşığı
kıyılmış dereotu
-3 çorba kaşığı
kıyılmış nane
-2 çorba kaşığı
kıyılmış maydanoz
Sosu:
-1 çorba kaşığı
zeytinyağı (arzulayan fazla koyabilir)
-1 limonun suyu
-nar ekşisi
-isteğe bağlı
sarımsak, sirke
Üstü:
2 adet siyah
havuç ve bir tutam susam
Yapılışı:
Esmer pirinci bir
saat ılık suda bırak, yıka ve süz. 2 kaşık zeytinyağında 2 dakika kavur.1 su
bardağı şalgam suyu ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişir. Pirinçler kırmıza
renge bürünüp, suyunu tamamen çekince ateşten al ve 10 dakika dinlendir. İçine
bir fincan haşlanmış beyaz pirinci ve diğer tüm malzemeleri kat.
Üstüne ilk önce
sosu karıştırıp dök. Sonra iki siyah havucu soy. Uzun ve kalınca kibrit çöpleri
gibi doğra ve zeytinyağında tavada hafifçe öldür. Bu havuçları salatanın üstüne
koyup en üstüne susam serp ( susamı da bir parça yağsız kavurup koymak lezzet
katacaktır).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder