13 Mart 2014 Perşembe

İncirli Kurabiye








Malzemeler:
 
-12 adet kuru incir
-125 gr tereyağı
-125 gr margarin
-4 su bardağı kepekli un
-1 su bardağı  esmer şeker (ben daha az tercih ediyorum)
-1 adet yumurta akı
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık
-1 paket kabartma tozu
 

Yapılışı:
 
İncirleri 10 dakika sıcak suda beklet, süz ve doğra. Cam kapta  oda sıcaklığındaki yağı, şekeri, yumurta akını karıştır. Kabartma tozu, fındık, tarçın, incir ve kepekli unu yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde et. Ceviz büyüklüğünde parçaları avucunda yuvarlak şekil ver, tepsiye koyunca hafifçe bastır. İstersen çatalla üstüne şekil ver. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişir. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder