Malzemeler:
-125 gr tereyağı
-125 gr margarin
-4 su bardağı
kepekli un
-1 su bardağı
esmer şeker (ben daha az tercih ediyorum)
-1 adet yumurta
akı
-1 tatlı kaşığı
tarçın
-1/2 su bardağı
iri çekilmiş fındık
-1 paket kabartma
tozu
Yapılışı:
İncirleri 10
dakika sıcak suda beklet, süz ve doğra. Cam kapta oda sıcaklığındaki
yağı, şekeri, yumurta akını karıştır. Kabartma tozu, fındık, tarçın, incir ve
kepekli unu yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde et. Ceviz büyüklüğünde
parçaları avucunda yuvarlak şekil ver, tepsiye koyunca hafifçe bastır. İstersen
çatalla üstüne şekil ver. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika
pişir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder