16 Mart 2014 Pazar

Leyla'nın Evinde


Pırıl pırıl bir Şubat günü Leyla’nın evinde toplanıp Latife Tekin’in “ Sevgili Arsız Ölüm” isimli romanını tartıştık. Aktaş ailesinin önce köydeki, sonra şehirdeki trajikomik hikâyesi. Ailesini bir arada tutmaya çalışan, çocuklarının başarılı ve mutlu olması için çırpınan bir annenin dayaktan, büyülerden, muskalardan, geleneklerden medet ummasını tartıştık.
Bu keyifli tartışmaya Leyla’nın rengârenk çiçeklerle donattığı zengin sofrasında devam ettik. Giresun’dan getirdiği değişik peynirler ve ev yapımı reçelleri Giresun simiti ile yerken sofraya yine bir Karadeniz lezzeti olan Sakarca kızartması geldi. Arkasından gelen Boşnak böreği ve Pırasalı Kiş’e tavuk salatası, fava ve pirinç salatası eşlik ediyordu.
Şubat ayında doğan Ufuk ve Nurizer’i unutmayan Leyla üzerinde kalbi olan çok lezzetli bir çikolatalı pasta yapmıştı.
Kalamış koyunda bakmakta olan güneşin kızıllığı gökyüzünü boyadığında tartışma artık çok heyecanlanmıştı. Ananeler, yasaklar, yoksulluklar karşısındaki çaresizliklerine bazen üzülüp bazen de bunlardan kaçabilmek için yaptıklarına gülümserken çok doymuş olmamıza rağmen Beyza’nın Ereğli’den getirdiği nefis kabak tatlısı ile güne noktayı koyduk.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder