12 Mart 2023 Pazar

FIRINDA LEVREK ve ROKA SALATASI


 

Malzemeler:

 4 adet levrek fileto

4 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı doğranmış taze kekik

2 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil

2 çorba kaşığı ince doğranmış taze soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Çekilmiş karabiber

 

Hazırlanışı:

 Fırını 250 derecede ısıtın.

Tüm malzemeleri karıştırıp, balıkların her iki yanına sürün. Pişirme kağıdı koymuş olduğunuz bir payreksin içine balıkları dizin. Kalan sosu üzeürne dökün. Fırında pişirin.

 


ROKA SALATASI

 

Malzemeler:

 2 bağ roka

50gr Parmwsan peyniri ( rendelenmiş)

1 avuç ceviz

2 çorba kaşığı kahve rengi şeker

1 çorba kaşığı bal

15 adet limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı balsamik sirke

( İstenirse 4-5 adet kuru incir)

 

Hazırlanışı:

 Roka çok iyi yıkanarak elle parçalanacak. Cevizleri bir tavada çevirin. Hazırladığınız sosu, rokalara iyice yedirerek karıştırın. Daha sonra cevizi ekleyip kariştırın. Servise hazir olan salataya parmesan ekleyip servis edin. ( bu aşamada istenirse üstüne kuru incir de serpiştirilebilir)

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder