12 Mart 2023 Pazar

ISPANAK PÜRESİ

 


Malzemeler:

 1.5 kg ıspanak

2 çorba kaşığı un

2 çorba tereyağ

1 su bardağı sıcak süt

1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar

1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı çekilmiş karabiber

 

Hazırlanışı:

 Tencerede un ve tereyağ un kokusu çıkana kadar kavrulacak ve sonra yavaş yavaş süt eklenerek beşamel sos hazırlanacak. Kaşar peynir, tuz ve karabiber eklenecek. Diğer tarafta saplarıyla birlikte haşlanan ıspanaklar püre haline getirilip eklenecek. Birlikte kariştırılıp biraz daha pişirilecek. Ateşten indiriken parmesan eklenip karıştırılıp servise hazır hale getirilecek. ( Not: Ispanak püresini bir gün önceden hazırlamak mümkün).

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder