Malzemeler:
8 diş ezilmiş sarımsak
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı doğranmış kişniş
½ su bardağı
beyaz şarap
2 çorba kaşığı beyaz elma sirkesi
½ su bardağı küçük parçalara kesilmiş tereyağ
2 çorba kaşığı zeytin yağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Çekilmiş karabiber ( veya kırmızı pul biber)
Hazırlanışı:
Bir tencerede şarap, sirke, sarımsağı yaklaşık 5
dakika kaynatın. Altını kısın ve yavaş yavaş tereyağlarını ekleyin. Kapağını
kapatıp sıcak tutun. Diğer tarafta tuz ve biberlediğiniz karidesleri yüksek ateşte bir tavada
ısıttığınız zeytinyağ ile soteleyin. Karidesleri tabağa alın limon suyunu da
ilave ettiğiniz sosu üstüne dökün. Kişniş ve limon kabuğu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder