12 Mart 2023 Pazar

LİMON VE SARIMSAK TEREYAĞLI SOTE KARİDES

 


Malzemeler:

 1kg ayıklanmış karides

8 diş ezilmiş sarımsak

2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı doğranmış kişniş

½  su bardağı beyaz şarap

2 çorba kaşığı beyaz elma sirkesi

½ su bardağı küçük parçalara kesilmiş tereyağ

2 çorba kaşığı zeytin yağı

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Çekilmiş karabiber ( veya kırmızı pul biber)

 

Hazırlanışı:

Bir tencerede şarap, sirke, sarımsağı yaklaşık 5 dakika kaynatın. Altını kısın ve yavaş yavaş tereyağlarını ekleyin. Kapağını kapatıp sıcak tutun. Diğer tarafta tuz ve biberlediğiniz  karidesleri yüksek ateşte bir tavada ısıttığınız zeytinyağ ile soteleyin. Karidesleri tabağa alın limon suyunu da ilave ettiğiniz sosu üstüne dökün. Kişniş ve limon kabuğu ile süsleyin.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder