Malzemeler:
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
4 paket Beyaz krem peynir
2 kare paket bitter çikolata
¼ su bardağı Cointreau ( veya fındık likörü)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 kavanoz vişne kompostosu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Hazırlanışı:
Taban için bisküvilerle tereyağı blenderdan geçirin. 22 cm çapında kilitli pasta
kalıbının altına pişirme kağıdı koyduktan sonra bu hamuru elinizle tabanı
kaplayacak şekilde yayın. 10 dakika önceden 160 derece ısıtılmış fırında 10
dakika pişirin, çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem peynir, vanilya ve şekeri mixer ile çırpın.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Likör ve yumurtalarıda ekleyip
biraz karıştırın. Karışımı hamur üstüne yayın. 160 derecede 60-65 dakika
pişirin (Ortası sulu olmasın). Bir bıcak yardımıyla kenarlarını kalıptan
ayırın. Soğumaya bırakın.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, 3 çorba kaşığı
nişasta ile pişirin, koyulaşmaya başlayınca altını kapayın. Biraz jölemsi
kıvama geldiğinde soğumuş olan kekin üstünü kaşık yardımıyla kaplayın.
Buzdolabına koyup tekrar soğumaya bırakın. ( ben bir gün önce akşam yaptım)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder