12 Mart 2023 Pazar

ÇİKOLATALI CHEESE CAKE


 

Malzemeler:

 18 adet çikolatalı Eti Nero

2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

4 paket Beyaz krem peynir

2 kare paket bitter çikolata

¼ su bardağı Cointreau ( veya fındık likörü)

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay kaşığı vanilya

1 kavanoz vişne kompostosu

3 çorba kaşığı buğday nişastası

 

Hazırlanışı:

 

Taban için bisküvilerle tereyağı blenderdan  geçirin. 22 cm çapında kilitli pasta kalıbının altına pişirme kağıdı koyduktan sonra bu hamuru elinizle tabanı kaplayacak şekilde yayın. 10 dakika önceden 160 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, çıkarıp soğumaya bırakın.

Krem peynir, vanilya ve şekeri mixer ile çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Likör ve yumurtalarıda ekleyip biraz karıştırın. Karışımı hamur üstüne yayın. 160 derecede 60-65 dakika pişirin (Ortası sulu olmasın). Bir bıcak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. Soğumaya bırakın.

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, 3 çorba kaşığı nişasta ile pişirin, koyulaşmaya başlayınca altını kapayın. Biraz jölemsi kıvama geldiğinde soğumuş olan kekin üstünü kaşık yardımıyla kaplayın. Buzdolabına koyup tekrar soğumaya bırakın. ( ben bir gün önce akşam yaptım)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder