22 Aralık 2011 Perşembe

Erikli+Orman Meyveli Tatlı


10, 15 adet Anjelik Erik,
Donmuş Frambuaz,
Donmuş Vişne,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı esmer şeker,
2 yemek kaşığı su,
1 çay bardağı(rom+viski+konyak)
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Büyükçe bir teflon tavada şeker, tereyağ karamelize edilir, su da eklenir. Erikler 4 e bölünür, tavada çevrilir karamelle. Donmuş meyveler çözdürülür ve onların suyuyla mısır nişastası ve karemelize meyvelerin suyu karıştırılarak pişirilir ve gerekirse(tadına bakarak) biraz daha şeker eklenir. En sonunda da içki eklenir ve servis tabağına boşaltılır.
 Çikolatalı tart veya şokola mus ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder