22 Aralık 2011 Perşembe

Humus



2 komposto kâsesi kadar nohut yıkanır ve geceden sıcak suyla ıslatılır. 
Ertesi gün düdüklü tencerede pişirilir.
Parti parti aldığı kadar kısmı robota konur ve iyice çekilir. 
Biraz tuz, çok az toz şeker, yarım limon suyu ve 1,5 çay bardağı tahin, 2 diş dövülmüş sarımsak eklenir.
Tadına bakılarak gerekirse limon, tuz, tahin istenilen lezzete ulaşana kadar robot çalıştırılarak eklenir.
Humusun kıvamı koyu ise birer kaşık su ile inceltilir.
Servis kâsesine boşaltılır. 
İstenirse közlenmiş kırmızıbiber parçaları veya marine kurutulmuş domates dilimleriyle süslenebilir ve ufak kıtır peksimetlerle ikram edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder