5 Aralık 2011 Pazartesi

Zeytinyağlı Ayva dolması


Geçenlerde bir arkadaşlarıma akşam yemeğinde yaptığım Ayva Dolması çok beğenilince ben de sizlerle paylaşmak istedim. Zeytinyağlı yemek sevenler için farklı, güzel bir tat.

Malzemeler:
4 Ayva
2 Havuç
1 Kereviz
1 Soğan
1 Portakal
1 Limon

Yapılışı:

-          Ayvaları soyup, ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, içini derince oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.

-          Soğanları ay şeklinde, havuç ve kerevizi ise kibrit şeklinde doğrayın.

-          Limon ve portakalın suyunu sıkıp bir bardağa koyun.

-          Küçük bir tencereye biraz zeytinyağı koyup önce soğanları pembeleşinceye kadar çevirin, havuçları içine atıp 2-3 dakika daha pişirin. Kerevizleri bu karışıma koyunca ocağın altını kapatın. Üzerine biraz tuz, biraz toz şeker ve limon- portakal suyunun dörtte birini katıp bir güzel karıştırın.

-          Büyükçe bir tencereye önce zeytinyağı, kalan portakal – limon suyunu, biraz tuz, 2-3 kesme şeker koyup üzerine ayvaları yerleştirin. Ayvaların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Biraz su ilave edip ağzını kapayın. Yaklaşık 20 dakika sonra ayvalar pişince yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder