20 Aralık 2012 Perşembe

Buğday Çorbası


Erzurum’da “Den Çorbası” olarak bilinen ve oldukça doyurucu bir çorba olan “Buğday Çorbası” kış günleri için lezzetli bir seçenektir.

Malzemeler:
200 gr. Aşurelik Buğday (büyükçe bir çay bardağı)
150 gr. Köftelik Kıyma
500 gr. Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Un
1 Soğan
1 Domates
½ Demet Dereotu 

Yapılışı:

-       Bir saat sıcak suda beklettiğiniz buğdayı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün.
-       Yoğurt ve unu karıştırıp üzerine 1lt. su ekleyin. İçerisindeki topaklanmayı önlemek için süzgeçten geçirerek bir tencereye boşaltın. İçine bir çay kaşığı tuz koyun.
-       Kıymayı bir çay kaşığı tuz ile karıştırıp minik yuvarlak köfteler yapın ve ateşe koyduğunuz tencereye dökün.
-       Yoğurtlu köfteli karışım kaynayınca içine buğdayı koyup ateşi kısığa alın ve sık sık karıştırarak 15 – 20 dakika kaynatın. (İsterseniz içine bir et bulyon atabilirsiniz veya evinizde varsa bir bardak suyun yerine bir bardak et suyu koyabilirsiniz.)
-        Diğer tarafta küçük bir tencereye biraz zeytinyağı koyup küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar çevirin, içine yine küçük doğradığınız domatesi koyup 2-3 dakika daha pişirin.
-        Soğanlı domatesi çorbanın içine döküp 2-3 dakika daha birlikte kaynatın. Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine yarım demet dereotu doğrayın ve karıştırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder