20 Aralık 2012 Perşembe

Ispanaklı Biftek





Malzemeler:

6 Dilim Antrkot veya Biftek
1 Demet Ispanak
½ lt. Süt
1 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Margarin
100 gr. Kaşar Peyniri 

Yapılışı:

-       Ispanağı iyice yıkayıp, süzün. Susuz olarak bir tencereye koyup ağzını kapayın ve 7-8 dakika suyunu verip haşlandıktan sonra bir süzgece alın ve sıkarak fazla suyunu atın.
-       Bir tencereye margarini koyun. Eriyince içine unu döküp 3-4 dakika kavurun. Sütü yavaşça karışıma dökerken devamlı karıştırın. Karışım yoğunluk kazanınca tuz ve karabiber ekleyin ve hazırladığınız ıspanağı katarak biraz daha pişirin. (Eğer uğraşmak istemiyorsanız hazır beşamel sos kullanabilirsiniz.)
-       Bir tavada antrkotların iki yüzünü renkleri değişene kadar pişirin. Çok fazla pişirmeyin sert olabilir, sadece 1-2 dakika her yüzü için yeter.
-       Antrkotlarınızı bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini hazırladığınız beşamelli ıspanakla örtün. ( buraya kadar olan kısmı misafir gelmeden bir gün evvel hazırlayıp ağzını kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz)
-        Fırına vereceğiniz zaman üzerlerine rendelenmiş kaşar ve kırmızıbiber serpin.
-        180 derecelik fırında 20 – 25 dakika peynirler eriyinceye kadar fırının alt rafında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder