Malzemeler:
6 Dilim
Antrkot veya Biftek
1 Demet
Ispanak
½ lt. Süt
1 Yemek
Kaşığı Un
2 Yemek
Kaşığı Margarin
100 gr.
Kaşar Peyniri
Yapılışı:
-
Ispanağı iyice
yıkayıp, süzün. Susuz olarak bir tencereye koyup ağzını kapayın ve 7-8 dakika suyunu
verip haşlandıktan sonra bir süzgece alın ve sıkarak fazla suyunu atın.
-
Bir tencereye
margarini koyun. Eriyince içine unu döküp 3-4 dakika kavurun. Sütü yavaşça
karışıma dökerken devamlı karıştırın. Karışım yoğunluk kazanınca tuz ve
karabiber ekleyin ve hazırladığınız ıspanağı katarak biraz daha pişirin. (Eğer
uğraşmak istemiyorsanız hazır beşamel sos kullanabilirsiniz.)
-
Bir tavada
antrkotların iki yüzünü renkleri değişene kadar pişirin. Çok fazla pişirmeyin
sert olabilir, sadece 1-2 dakika her yüzü için yeter.
-
Antrkotlarınızı bir
fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini hazırladığınız beşamelli ıspanakla örtün.
( buraya kadar olan kısmı misafir gelmeden bir gün evvel hazırlayıp ağzını
kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz)
-
Fırına vereceğiniz
zaman üzerlerine rendelenmiş kaşar ve kırmızıbiber serpin.
-
180 derecelik
fırında 20 – 25 dakika peynirler eriyinceye kadar fırının alt rafında pişirin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder