20 Aralık 2012 Perşembe

Limonlu Çilav


Malzemeler: 

1 su bardağı Basmati Pirinç
125gr. Tereyağı
3 limon kabuğu rendesi
tuz 

Yapılışı: 

-       Pirinci bir kâseye koyup üzerini örtecek kadar soğuk su koyun ve 2 saat bekletin.
-       Bir tencerede bol miktarda yaklaşık 1lt. su kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
-       Yıkayıp süzdüğünüz pirinci kaynamakta olan suya döküp 8-9 dakika haşlayın.
-       Ateşten aldıktan sonra haşlanan pirinci süzün ve üzerinden soğuk su geçirip tamamen süzülmesi için bir kenara koyun.
-       Tencerenin dibine tereyağının yarısını doğrayın. Üstüne pirinci koyup kalan tereyağını da üstüne doğrayın.
-       Tencereyi en kısık ateşe koyun ve arada sırada karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın.
-       Tereyağı tamamen eriyince limon kabuğu rendesini de karıştırıp, 2-3 dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
-       Tereyağı miktarı fazla olunca çilav daha lezzetli oluyor yoksa kuru oluyor. İsterseniz biraz tereyağını azaltıp yerine zeytinyağı da koyabilirsiniz. 

Not: Bu pilav et yemeklerine olduğu kadar balık yemeklerine çok yakışıyor, bilhassa somon balığına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder