Malzemeler:
1 su bardağı Basmati Pirinç
125gr. Tereyağı
3 limon kabuğu rendesi
tuz
Yapılışı:
-
Bir tencerede bol miktarda yaklaşık 1lt. su kaynatın.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz atın.
-
Yıkayıp süzdüğünüz pirinci kaynamakta olan suya döküp 8-9
dakika haşlayın.
-
Ateşten aldıktan sonra haşlanan pirinci süzün ve
üzerinden soğuk su geçirip tamamen süzülmesi için bir kenara koyun.
-
Tencerenin dibine tereyağının yarısını doğrayın. Üstüne
pirinci koyup kalan tereyağını da üstüne doğrayın.
-
Tencereyi en kısık ateşe koyun ve arada sırada
karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın.
-
Tereyağı tamamen eriyince limon kabuğu rendesini de
karıştırıp, 2-3 dakika bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
-
Tereyağı miktarı fazla olunca çilav daha lezzetli oluyor
yoksa kuru oluyor. İsterseniz biraz tereyağını azaltıp yerine zeytinyağı da
koyabilirsiniz.
Not: Bu pilav et yemeklerine olduğu kadar balık yemeklerine
çok yakışıyor, bilhassa somon balığına.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder