22 Şubat 2016 Pazartesi

Düğün Çorbası




Malzemeler:

2 adet Gerdan( yağsız)
3 yemek kaşığı Un
1 adet  Soğan
2 adet Yumurta ( sarısı)
1/2 limon
1 çay kaşığı  Tuz
1 çay kaşığı  Pul biber
1 yemek kaşığı  Sıvı yağ

Yapılışı :

Bir tencerede gerdanlar haşlanır, bir tam soğan ve biraz tuz ilave edilerek. Haşladığınız etler  bir taraf tabağa çıkarılır, sinir ve yağlarından temizlenerek didiklenir. Etin suyu da süzgeçten geçirilir. Didiklenen etler bu suya ilave edilir.Ayrı bir kasede un yarım bardak su ile açılır, süzgeçten geçirilerek çorbaya dökülür. Pişinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak işleme devam edilir. Çorba ılınmaya bırakılır . Yumurtaların sarısı ile limon çırpılarak çorbanın terbiyesi yapılır. Hafif ateşte ısıtılarak sofraya alınmadan önce üzerine az sıvı yağ ile pul biber kavrularak çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder