Malzemeler:
2
adet Gerdan( yağsız)
3
yemek kaşığı Un
1
adet Soğan
2
adet Yumurta ( sarısı)
1/2
limon
1
çay kaşığı Tuz
1
çay kaşığı Pul biber
1
yemek kaşığı Sıvı yağ
Yapılışı :
Bir
tencerede gerdanlar haşlanır, bir tam soğan ve biraz tuz ilave edilerek. Haşladığınız etler bir taraf tabağa
çıkarılır, sinir ve yağlarından temizlenerek didiklenir. Etin suyu da süzgeçten geçirilir. Didiklenen etler bu suya ilave edilir.Ayrı bir kasede un yarım
bardak su ile açılır, süzgeçten geçirilerek çorbaya dökülür. Pişinceye kadar
kısık ateşte sürekli karıştırarak işleme devam edilir. Çorba ılınmaya bırakılır
. Yumurtaların sarısı ile limon çırpılarak çorbanın terbiyesi yapılır. Hafif
ateşte ısıtılarak sofraya alınmadan önce üzerine az sıvı yağ ile pul biber kavrularak
çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder