Malzemeler:
2
kilo Kıyma ( orta yağlı )
2
adet Soğan ( rendelenmiş )
2
adet Yumurta
Tuz,
Karabiber ,Yenibahar ,Kimyon, Tarçın
6
y.k. Galeta Unu veya 5 dilim ekmek içi
Yapılışı :
Tüm
malzeme karıştırılarak yoğrulur, dinlenmeye bırakılır . Daha sonra hamur gibi
tepsiye genişletilerek yayılır.
İç malzeme :
4
bağ Ispanak ( 1 kilo )
1
adet Soğan
Taze
kaşar
Dil
peyniri
Ispanakları
doğrayıp ,yıkandıktan sonra üzerine kaynar su dökerek 5 dakika kadar beklet.
Sonra
süzgece al.
Soğanı
ince ince doğrandıktan sonra biraz yağda karamelize yaparak öldür. Suyunu iyice
sıktığın ıspanağı soğanla karıştır. Bol Karabiber, tuz, rendelenmiş taze kaşar,
dil peyniri ilave et.
Hepsi
birlikte etin üstüne koy ve rulo yap. Su ve sıvı yağ ile ruloyu düzelt. Bir
çay bardağı sıvı yağın içine biraz ketçap ve hardal koy. İyice karıştırıp
rulonun üzerine sür.
Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişir.
Piştiğini
bıçak sokarak kontrol et.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder