26 Şubat 2016 Cuma

Lokum Tatlısı




Malzemeler:

1 litre     Süt
1 su bardağı Un
1 su bardağı Şeker
100 gr. Margarin
100 gr. File Badem
2 paket Hindistancevizi
1 poşet    Kremşanti

Yapılışı :

Un, yağ, şeker bir tencereye konularak hepsi birlikte karıştırılır .Üzerine süt azar azar dökülerek çırpma teli ile karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. İçine margarin ilave edilir.
Büyük kare fırın tepsisine bir parmak kalınlığında Hindistancevizi serpilir,tüm tepsiyi kaplayacak sekilde. Muhallebi yavaşça akıtılarak  tepsiye dökülür. Hazırladığımız tepsi akşamdan buzdolabında bekletilir.
1 poşet Kremşanti, 1 bardak süt ile mikserle karıştırılarak hazırlanır.

Muhallebi donduktan sonra Kremşanti muhallebinin üzerine yayılır. Bunun üzerine silme, bolca file badem yayılır. İki parmak eninde uzunlamasına kesilerek yavaşça kıvrılıp rulo haline getirilen parçalar servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder