Malzemeler:
1
litre Süt
1 su
bardağı Un
1
su bardağı Şeker
100
gr. Margarin
100
gr. File Badem
2
paket Hindistancevizi
1
poşet Kremşanti
Yapılışı :
Un,
yağ, şeker bir tencereye konularak hepsi birlikte karıştırılır .Üzerine süt azar
azar dökülerek çırpma teli ile karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına
gelinceye kadar pişirilir. İçine margarin ilave edilir.
Büyük
kare fırın tepsisine bir parmak kalınlığında Hindistancevizi serpilir,tüm
tepsiyi kaplayacak sekilde. Muhallebi yavaşça akıtılarak tepsiye dökülür. Hazırladığımız tepsi
akşamdan buzdolabında bekletilir.
1
poşet Kremşanti, 1 bardak süt ile mikserle karıştırılarak hazırlanır.
Muhallebi
donduktan sonra Kremşanti muhallebinin üzerine yayılır. Bunun üzerine silme, bolca file badem yayılır. İki parmak
eninde uzunlamasına kesilerek yavaşça kıvrılıp rulo haline getirilen parçalar
servis tabağına dizilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder