PANCAR TURŞUSU
Pancarlar
önce temiz yıkanmalı, fırçayla temizlenmeli. Sonra haşla ve suyunu sakla.
Pancarları
doğra ve turşu kavanozuna koy. Tuz, şeker ve sirke koy. Pancarın suyunu üstüne
dök. En üstünde bir miktar maydanoz koyarak kavanozu kap.
Bir
hafta kadar bekle. Afiyet olsun.
LAHANA TURŞUSU
Lahananın
üstündeki büyük yapraklarını çıkar. Geri kalan yaprakları 4 'e, 5'e böl.
Sıcak
suya batır 5 dakika kadar. Çıkar serinlesin. Kavanozun dibine bir kaşık tuz ve haşlanmamış
nohut koy. Üstüne lahanaları koy, arasına bir adet acı biber, 2 dilim limon, isteğe
göre bir kaç dilim elma veya ayva koy. Ara ara tuz ek. Kavanoza dinlenmiş su
ilave et, en üstüne bir miktar maydanoz koyarak ağzınız kapa. Bir kaç hafta
içinde turşu hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder