23 Şubat 2016 Salı

Turşular




PANCAR TURŞUSU

Pancarlar önce temiz yıkanmalı, fırçayla temizlenmeli. Sonra haşla ve suyunu sakla.
Pancarları doğra ve turşu kavanozuna koy. Tuz, şeker ve sirke koy. Pancarın suyunu üstüne dök. En üstünde bir miktar maydanoz koyarak kavanozu kap.
Bir hafta kadar bekle. Afiyet olsun.

LAHANA TURŞUSU

Lahananın üstündeki büyük yapraklarını çıkar. Geri kalan yaprakları 4 'e, 5'e böl.
Sıcak suya batır 5 dakika kadar. Çıkar serinlesin. Kavanozun dibine bir kaşık tuz ve haşlanmamış nohut koy. Üstüne lahanaları koy, arasına bir adet acı biber, 2 dilim limon, isteğe göre bir kaç dilim elma veya ayva koy. Ara ara tuz ek. Kavanoza dinlenmiş su ilave et, en üstüne bir miktar maydanoz koyarak ağzınız kapa. Bir kaç hafta içinde turşu hazır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder