Malzemeler:
İç Harcı için;
1 paket krema
1/2 çb. zeytinyağ
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
Karabiber
Pul biber
Hepsini bir kasede karıştırın .
3 adet yufka için 300 gr. kıymayı, soğan, tuz, karabiber ile kavurun.
Yufkanın yarısına harcı iyice yayarak sürün. Diğer yarıyı üzerine katlayıp tekrar sürün . 8 parça olacak şekilde yufkayı üçgen kesiniz. Bir ucuna biraz kıyma koyarak sarın .
Tepsiye yağlı kâğıt koyup, börekleri tepsiye dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine susam ve çörek otu serpin.
Fırında 195 derecede 30 dak. pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder