2 Şubat 2012 Perşembe

Maydanoz Pestolu Levrek


Malzemeler:
3 adet Deniz Levreği
½ demet Maydanoz
¼ demet Dereotu
3 diş Sarımsak
1 Limonun suyu
½ çay bardağı Zeytinyağı
2 çorba kaşığı File Badem
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Maydanoz Pestosu yapmak için: Maydanoz ve dereotlarını yıkayıp sapları ile birlikte blender’e koyun. Biraz parçaladıktan sonra içine sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını koyarak iyice ezin. İsteğinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
Balıkçınızdan Levrekleri aldığınızda fileto çıkarmasını isteyin. Kılçıklarını tamamen temizlemesini ama derilerini almamasını söyleyin. Levreklerinizi yıkayıp, süzdükten sonra biraz limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile içini dışını ovalayın. Levrek filetolarının her birinin arasına maydanoz pestosundan sürüp, üzerine file badem serpin. (Evde file badem yoksa dolmalık fıstıkları ince ince keserek kullanabilirsiniz.) Diğer fileto parçasını üzerine kapatın ve kürdan takarak kaymamasını sağlayın. Deniz Levrekleri genelde büyük olduğundan ortadan ikiye bölmek gerekiyor. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat pişirilir. Yanında baharatlı patates ile servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder