2 Şubat 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler:
6 adet Kereviz Çanağı
1 Ayva
2 Havuç
1 orta boy Soğan
1 Limon
1 Portakal
Tuz, şeker
 Yapılışı:
-          Bazı marketlerde hazır Kereviz çanakları satılmakta, eğer bulamazsanız kerevizleri keserek kendinizde yapabilirsiniz.
-          Havuçları yuvarlak, ayvaları da kare şeklinde doğrayın.
-          Ay şeklinde doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine havuç ve ayvaları katıp biraz çevirdikten sonra yarım limon suyu, yarım portakal suyu, biraz tuz ve bir parça kesme şeker koyarak 4-5 dakika pişirin. Havuçlar ve ayvalar tam pişmemeli.
-          Tencerenize bir limon suyu, 1 portakal suyu, ½ çay bardağı zeytinyağı, 2 tane kesme şeker biraz tuz koyun. Üzerine kereviz çanaklarını yerleştirin. Yukarıda hazırladığınız karışımı çanakların içine doldurun. Beş dakika orta ateşte pişirdikten sonra, ateşi kısıp 20 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder