1 Şubat 2012 Çarşamba

Meyveli Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:
1 paket Sakızlı Muhallebi
650gr Süt
1 tatlı kaşığı Prinçunu
Dondurulmuş Meyveler

Yapılışı:
-          Bir paket Sakızlı Muhallebiyi üzerinde yazandan 100gr eksik sütle yani 750 gr yerine 650 gr süt ile pişirin.
-          ¼ paket dondurulmuş vişne ve ¼ paket dondurulmuş frambuazı bir kâseye koyup üzerine yarı bardak Rum veya benzeri bir içki koyarak erimesini bekleyin. Meyveler tamamen açıldıktan sonra tel süzgeçten süzerek oluşan suyu bir bardağa doldurun. Eğer bardak dolmamışsa üzerine vişne suyu ekleyerek bir bardak meyve suyu elde edin. Meyve suyunu bir tencereye boşaltın üzerine dolu bir tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyerek pişirin. Koyulaşırken meyveleri ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.( isterseniz meyveleri iyice ezebilirsiniz, ama çok ezilmeyince daha güzel oluyor.) Servis bardaklarınıza bu karışımı paylaştırın ve soğumasını bekleyin.
-          Bu arada soğumuş olan muhallebiyi mikserle 5-6 dakika iyice çırpıp katılaşmasını sağlayın. Ve soğumuş olan meyvelerin üzerine paylaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder